Over ons

Engineering en innovatie van hydraulische systemen en besturingen zijn in de visie van Sijpersma Techniek B.V. onlosmakelijk met elkaar verbonden. In ieder proces valt winst te behalen en wij zetten onze kennis van een breed spectrum aan productieprocessen in om die winst voor u te realiseren. Engineering draagt bij aan de resultaten die u behaalt op het gebied van People, Planet en Profit. De totale kosten van de levensduur van een hydraulisch systeem of een besturing maken wij vooraf inzichtelijk. Met de Total Cost of Ownership weet u precies waar u aan toe bent en wat u in de toekomst mag verwachten. Sijpersma Techniek B.V. gaat samen met u de uitdaging aan om het onderhoud van uw hydraulische systemen en besturingen gestructureerd te plegen.

Kosteneffectief

Hierbij dragen wij tegelijkertijd kosteneffectief bij aan uw organisatiedoelstellingen. Iedere branche en ieder productieproces kent een eigen aanpak. Onze brede ervaring en specifieke kennis helpen u om de beschikbaarheid van uw installatie en de kwaliteit van de eindproducten structureel te verhogen. Het team van onderhoudsspecialisten staat vervolgens 24/7 voor u klaar.

Onze missie

Sijpersma Techniek B.V. biedt technische klanten flexibiliteit op het gebied van hydraulische installaties en besturingen door het meedenken, vooruitdenken en uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van engineering en onderhoud.

Onze visie

Sijpersma Techniek B.V. voert werk uit voor iedere technische onderneming die op het gebied van engineering en onderhoud van hydraulische systemen en besturingen een deskundige en flexibele partner in techniek wil en de eindgebruiker controle biedt. Sijpersma Techniek B.V. draagt voor deze klanten substantieel bij aan het productieproces met een optimale beschikbaarheid van de installatie en het beste eindproduct tegen gereduceerde kosten.

Meer informatie?

Projecten waaraan Sijpersma Techniek werkt
Nieuwbouw afdeling komt met nieuwe aggregraten
De nieuwbouw afdeling van Sijpersma heeft de afgelopen periode weer mooie aggregaten afgeleverd. Een verscheidenheid in bouwvormen, horizontale of verticaal en desgewenst inclusief een complete besturing en in alle kleuren.

Bekijk project

Ontwikkeling nieuwe pers
Een schroef- en beugelklem leverancier liet tot voor kort beugels in China vervaardigen. De kwaliteit liet te wensen over en ook stelden klanten eisen die de Chinese partner niet waar kon maken. Hierop werd besloten om de productie naar Nederland te halen, maar dit hield wel in dat er een machine voor ontwikkeld moest worden. Sijpersma ontwikkelde een machine met vijf gestuurde hydraulische assen met een terugkoppeling door middel van lengte- en drukmeting. De machine wordt gestuurd door een Siemens S7 PLC en een HMI touchscreen. Deze nieuwe machine vervangt zes traditionele excenterpersen. He

Bekijk project

Afstempelen observatietoren, Mondial Sky Riser
Sijpersma is gevraagd voor de bouw van de hydraulische aandrijving van een stempelsysteem. De hydraulische aandrijving is bestemd voor de Mondial Sky Riser, een 85 meter hoge mobiele observatietoren. Het fundatieframe van deze toren is opvouwbaar tot een drietal trailerframes, waardoor er een zeer beperkte ruimte voor de hydraulische aggregaten overblijft. Wij hebben het ontwerp van het hydraulisch aggregaat uitgewerkt en een 3D-model (STEP file) aangeleverd bij de klant. Dit ontwerp heeft de klant geïntegreerd in zijn bestaande 3D modellen van de Sky Riser. Door het toepassen van een compact

Bekijk project

Verplaatsen hydraulische aggregaat, Mustad
Voor Mustad in Drachten heeft Sijpersma een hydraulisch aggregaat verplaatst van de productieruimte naar een separate ruimte. Het daarvoor benodigde hydraulische leidingwerk is uitgevoerd met Walform O-ring verbinding. De belangrijkste voordelen hiervan zijn onder andere de zeer hoge betrouwbaarheid door een positieve passing en een separate elastomeren dichting. Ook is er een extra veiligheidsschakeling met positiemonitoring (Diagnostic Coverage DC) toegepast ter verbetering van de functionele veiligheid op basis van ISO 13849. De verplaatsing van het aggregaat heeft, naast extra ruimte in de

Bekijk project

Storing Rexroth HNC100, Fenner Dunlop
Op een zaterdagochtend in juni werd de 24-uurs storingsdienst van Sijpersma gebeld door Fenner Dunlop in Drachten. De Rexroth HNC100 (digital axis control) voor twee hydraulische assen gaf een storing, waardoor de bediening van de confectie wals onmogelijk was. Na eerst een upgrading naar de laatste versie van de firmware en vervolgens het uitlezen van de Rexroth HNC100, werd snel duidelijk dat een analoge ingang de problemen veroorzaakte. Samen met de klant hebben wij een plan van aanpak opgesteld en geregeld dat er zaterdagnacht per koerier nog een nieuwe Rexroth HNC100 uit Duitsland werd op

Bekijk project

Reparatie perscilinder, Hessels
Tijdens de zomermaanden is er veel vraag naar de zeefbanden van Hessels in Heiligerlee. Als er dan bij een hydraulische pers een cilinderbodem volledig los scheurt van de cilindermantel, moet er snel gehandeld worden. Na demontage en inspectie bleek al snel dat het verkrijgen van een originele onderdelen meer dan 10 weken zou gaan duren. Er is door Sijpersma een modificatie voorstel gemaakt om de cilinder te repareren met een nieuwe bodem welke door middel van bouten gemonteerd is aan de bestaande aangepast cilindermantel. Het resultaat is een snelle doorlooptijd van de reparatie en een minima

Bekijk project

Hydraulische aggregaten
Om weer betrouwbaar te kunnen worden ingezet zijn een 2-tal hydraulische aggregaten voor gesloten systemen van respectievelijk 55 en 75 kW door Sijpersma in zijn geheel gereconditioneerd. Na een uitvoerige test van de elektrisch proportionele aansturing, de werkdruk en de opbrengst zijn ze weer ingebouwd.

Bekijk project

Aggregaten tbv offshore
Voor het bedienen van luiken van offshore vaartuigen heeft Sijpersma een 3-tal aandrijvingen ontworpen en compleet met besturing gebouwd en getest.

Bekijk project

Reparatie Calzoni 5400cc
Voor de aandrijving van spuitgietmachines worden er zwaardere hydraulische motoren toegepast. Bij een goed olie-management en door de motoren tijdig te inspecteren en te voorzien van nieuwe onderdelen kan de inzetbaarheid worden verhoogt en de gebruiksduur worden verlengt.

Bekijk project

Reparatie Rexroth A10VO71
Bij hydraulische aandrijvingen worden dikwijls pompen ingezet van Bosch Rexroth. Met name bij mobiele aandrijvingen is een snelle doorlooptijd van de reparatie gewenst. Door het vervangen van een door cavitatie beschadigde spiegelplaat was de storing van deze pomp snel verholpen.

Bekijk project

Bekijk alle projecten